Mamat Exists bebas dengan jaminan polis 

0
43
BEKAS Vokalis Exists, Mamat ketika sesi sidang media Konsert Exists Reunion di Hard Rock Cafe, Kuala Lumpur. NSTP/INTAN NUR ELLIANA ZAKARIA

 

Oleh KHADIJAH IBRAHIM

 

MAMAT Exists kini dibebaskan daripada tahanan reman dengan jaminan polis sekitar pukul 4.30 petang Selasa (10 September 2019) atas kesalahan dadah pada Ahad lalu (8 September).

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Shiraz Projects, Shirazdeen Karim yang berada di Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Utara, keadaan Mamat sangat baik dan dia begitu tenang sebaik dibebaskan.

Shirazdeen berada di Johor Bahru untuk membawa Mamat ke Kuala Lumpur bagi memberi tumpuan pada latihan dan persiapan konsert Exists Reunion pada 28 September ini.

“Alhamdulillah, keadaan Mamat okey. Saya belum sempat berbual panjang dengan dia. Kami akan berangkat ke Kuala Lumpur petang ini juga,” kata Shirazdeen.

Pada Ahad malam,  Mamat atau nama sebenarnya Mohd Ali Kamaruddin ditahan oleh polis di Taman Perling, Johor Bahru.

Penahanan Mamat, 41, itu difahamkan ada kaitan dengan kesalahan dadah semasa menunggang motosikal bersama seorang rakannya.

Sementara itu, Shirazdeen juga berkata, selaku penganjur konsert reunion, Shiraz Projects sedang merancang untuk mengundang wartawan dalam sidang media bersama Mamat.

“Kami ada rancangan untuk buat sidang media untuk menjelaskan situasi sebenar selain memaklumkan mengenai perkembangan konsert Exists Reunion,” kata Shirazdeen lagi.

Berita ini juga dikongsi oleh Shiraz bersama anggota-anggota Exists Reunion yang lain.

“Tiada  yang terbaik untuk kami lafazkan selain mengucap syukur ke hadrat Allah SWT.

Terima kasih kepada pihak penganjur  Shiraz Projects yang sangat peka dan prihatin.  Ini menunjukkan pihak penganjur konsert kami menjalankan tanggungjawab yang lebih dari komitmen sebenarnya. Perkara sebegini harus dicontohi oleh yang lain, “ujar anggota Exists Reunion

Pihak Shiraz Projects juga berterima kasih pada semua pihak yang tidak putus-putus bertanya khabar dan prihatin dengan situasi yang melanda.

“Kami amat menghargai sokongan yang anda berikan dan Shiraz Projects akan sentiasa berkongsi perkembangan mutakhir mengenai konsert Exists Reunion dari semasa ke semasa, “tambah Shiraz.

–BebasNews
Please follow and like us:
error

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here