Kenapa Anwar Ibrahim sebut ‘kongress barua’ merujuk kepada Kongres Maruah Melayu baru-baru ini? Inikah keperibadian orang yang nak jadi pm8?

Kenapa Anwar Ibrahim sebut ‘kongress barua’ merujuk kepada Kongres Maruah Melayu baru-baru ini? Inikah keperibadian orang yang nak jadi pm8?

NAMPAK sangat jatidiri anwar ibrahim amat rendah nilai pekertinya!! Tidak sesuai untuk dia sebut “kongres barua’ dalam sidang akhbar seperti itu!!

Saya yakin perkataan ‘kongres barua’ yang dilontarkan oleh anwar ibrahim itu merujuk kepada kongres maruah melayu yang dianjurkan baru-baru ini!!

Mungkin anwar ibrahim kecewa kerana tidak dijemput pada peringkat awal cuma mendapat jemputan di saat-saat akhir!!

Mungkin apa yang memedihkan lagi perasaannya bila melihat dato seri azmin ali ditonjolkan di atas pentas bersama tokoh-tokoh pemimpin lain!!

Apa pun perasaan tidak puas hatinya; anwar ibrahim tidak harus keluarkan bahasa kesat sedemikian rupa walaupun dalam bentuk gurauan!!

Hakikatnya, tuhan yang Maha Mengetahui sedang menunjukkan kepada keseluruhan rakyat akan keperibadian sebenar anwar ibrahim!!

Dia ini sebenarnya ‘penyangak’ yang sedang berlakon mempamerkan watak tokoh pemimpin!! Sebab itu saya sering kali nyatakan anwar ibrahim adalah manusia hipokrit dalam segenap segi!!

Kalau anwar ibrahim cuba hendak bergurau sekalipun; perkataan ‘barua’ tidak sesuai sama sekali disebut di hadapan seorang perdana menteri yang usianya lebih tua dari beliau!!

Anwar ibrahim tidak layak untuk memimpin bangsa dan negara kerana beliau ini bersikap tidak rasional dan amat pendendam!!

Tetapi bagi saya anwar ibrahim hanyalah seorang yang cukup ‘haprak!!’

Jatidiri beliau yang lain akan saya dedahkan satu per satu bila tiba masa yang sesuai!!

Seorang yang berkeperibadian seperti ‘musang berbulu ayam’ amat merbahaya untuk diizinkan memimpin bangsa serta tanahair kita yang tercinta ini!

 

Ikhlas daripada:

KHAIRUDDIN ABU HASSAN
9 Oktober 2019
Please follow and like us:
error

One Response to "Kenapa Anwar Ibrahim sebut ‘kongress barua’ merujuk kepada Kongres Maruah Melayu baru-baru ini? Inikah keperibadian orang yang nak jadi pm8?"

  1. herman farispetra9599  09/10/2019 at 11:24 am

    Itu accent DSAI lah, saudara khairudin… sudah sudah lah lagakan Tun M dan DSAI saudara khai oiii… banyak lagi isu Marhaen yang selayaknya untuk diketengahkan..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.