Orang kuat KMZ, Mohd Nafidz dalam ucaptama perasmiannya.

PADA bakal ibu jangan risau memikirkan apa yang perlu dibuat selepas bersalin atau siapa yang akan jaga anda.

Nak import ibu dari kampung, kasihan pula sebab akan menyusahkan mereka. Nak bergantung kepada suami, baik buat sendiri kerana mereka pun baru pertama kali menghadapi situasi isteri bersalin.

Apapun, bakal-bakal ibu muda jangan risau, keselamatan anda terjamin kerana ada pakar yang boleh membantu anda ketika fasa berpantang nanti.

Apa yang perlu dilakukan, anda hanya perlu menyertai Kempen Dr [email protected] yang diperkenalkan oleh Kumpulan Megaklinik Zahran (KMZ).

Wakil KMZ dan Selgate Healthcare sepakat dengan MoU dipersetujui.

Ketua Pegawai Eksekutif merangkap Ahli Lembaga Pengarah KMZ, Datuk Mohd Nafidz Abdul Razak berkata, pihaknya baru menandatangani Memorandum Persefahaman (MoU) dengan Selcare Nursing pada 10 Mac lalu.

Katanya, MoU termeterai turut menjadi titik kolaborasi yang pertama antara KMZ dan Selcare Nursing.

“Kolaborasi yang pertama ini menjadi advokasi perkhidmatan berpantang dengan pemantauan doktor kepada semua ibu dan anak di Malaysia.

“Antaranya adalah pakej postnatal bersama dengan doktor yang berpengalaman untuk memantau golongan ibu yang berpantang sama ada di rumah, atau pakej postnatal premium di Hotel Westin, Kuala Lumpur.

Antara wakil rakan kolaborasi lain yang hadir.

“Ibu berpantang bukan sahaja akan dijaga secara tradisional, malah akan dilihat dan dirapi dari segi perubatan terkini dan juga alternatif,” katanya tentang keistimewaan Kempen Dr [email protected]

Tambahnya, kolaborasi antara KMZ dan Selcare Nursing ini bakal memberi manfaat kepada 160,000 pasangan mengandung di sekitar Lembah Klang dan Putrajaya.

“Melalui Kempen Dr Mama @ Zahran, pusat rujukan “One Stop Center” ini disasarkan kepada pasangan ibu dan anak. Sekali gus menyaksikan di mana pasangan mampu mendapatkan khidmat nasihat daripada perancangan kehamilan, pemeriksaan semasa hamil, penjagaan selepas bersalin.

“Tak ketinggalan khatan bayi lelaki dan perempuan, vaksinasi anak dan pemeriksaan kesihatan ibu serta bayi,” jelasnya.

Dalam pada itu, pelbagai pakej menarik turut ditawarkan daripada KMZ dan juga rakan-rakan kolaborasi akan bersama memberi penyelesaian lengkap yang diperlukan ibu dan anak.​

Antara rakan kolaborasi lain dimaksudkan ialah Aqiqah Centre, Sonobee Ultrasound Sdn Bhd, Joie Malaysia, Beaumama dan Butik Tateh.

Pada majlis pelancaran kempen yang  berlangsung di Ibu pejabat KMZ di Seksyen 9, Bandar Baru Bangi, Mohd Nafidz turut berkongsi perancangan dan hala tuju KMZ pada tahun ini melalui “Zahran On Call”.

“Perkhidmatan kesihatan ini boleh didapati secara atas talian khas buat pelanggan KMZ tanpa perlu menunggu lama di kaunter.

“Ia lebih menjimatkan masa dan pengurangan jejak karbon dapat dicapai melalui inisiatif baru diperkenalkan ini. Tak ketinggalan berpaksikan ‘Yang Pertama Di Mana-Mana’, KMZ yakin dan komited pada tahun ini untuk terus memberikan perkhidmatan kesihatan yang terbaik.

“Ia termasuk membuka lebih banyak peluang berkolaborasi dan peluang kerjaya dengan pelbagai sektor bagi merancakkan pasaran dan ekonomi Malaysia 2023,” katanya.

Turut hadir pada majlis berkenaan ialah Ketua Pegawai Eksekutif dan Pengarah Urusan Selgate Healthcare, Dr Nurul Muaz Omar, serta pihak pengurusan dan wakil-wakil syarikat rakan kolaborasi lain.

Untuk rekod, penerima anugerah The Brandlaureate-Bumiputera Best Brand Award’ kategori Healthcare Integrated Private Clinic 2022 ini menempa nama di era pandemik Covid-19.

Malah, jenama yang bertapak pada tahun 2013 ini popular di kalangan artis yang menjadi medium pengaruh serta promosi terbesar selain rezeki mudah buat jenama itu pantas dikenali dan menjadi sebutan.

Selain Mohd Nafidz, isterinya, Datin Ummul Khairiyah Abdul Rahman atau mesra dengan nama Kak Long adalah Ketua Pemasaran & Pengkomersilan jenama KMZ.

— BebasNews

Leave a Reply