Noor Hisham minta petugas terus tabah, jaga keselamatan diri

0
359
PETUGAS di barisan hadapan terdiri dari Doktor dan Jururawat di Hospital Kuala Lumpur yang ditugaskan untuk merawat pesakit yang terkena jangkitan wabak COVID-19 memakai " Personal Protective Equipment (PPE) ", sebelum memasuki wad 28 untuk merawat pesakit. NSTP/MOHAMAD SHAHRIL BADRI SAALI.

KETUA Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah menyeru petugas kesihatan di barisan hadapan agar terus tabah dan sentiasa menjaga keselamatan diri kerana mereka perlu terus memikul tanggungjawab penting dalam memerangi pandemik COVID-19.

Menerusi catatan Facebook rasminya, beliau berkata apa yang lebih penting ialah, para petugas ini merupakan kelompok barisan pertahanan terakhir negara, dan “harapan negara kini disandarkan ke bahu kita”.

“Sama ada kita berjaya atau tidak, ia bergantung kepada kita untuk meneraju perjuangan ini, dan melakukan yang terbaik demi Raja dan negara,” katanya.

Kepada orang ramai, Dr Noor Hisham berkata setiap orang boleh membantu untuk memenangi perjuangan ini, dengan berada di rumah, dan membantu dalam memutuskan rantaian penularan COVID-19, mengamalkan jarakan sosial, dan kerap membasuh tangan.

“Kementerian Kesihatan akan meneruskan strategi kita dalam mengesan kes-kes aktif, ‘cari, buat ujian, asingkan, dan rawat’ semua yang dijangkiti, di samping mengambil segala langkah-langkah kesihatan awam yang perlu dengan penjagaan kesihatan sedia ada.

“Mari kita lakukannya bersama, demi negara kita,” katanya.

— BERNAMA
Please follow and like us:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here