Jahanamlah DAP, kata bekas ahli

0
685

BANGI – Meskipun berlainan agenda, parti Cina seperti MCA, DAP serta GERAKAN mempunyai ‘jiwa’ yang sama iaitu mahu melemahkan serta memecahbelahkan orang Melayu dan Islam, demikian dakwa Presiden Pertubuhan Minda dan Sosial Prihatin, Datuk Seri Ramesh Rao.

Beliau yang pernah menjadi ahli parti tamak haloba itu berkata, DAP mahukan Malaysia menjadi seperti Singapura yang mana dikuasai oleh Cina.

“…memang jahanamlah DAP ini. Kalau boleh perlu dibubarkan. Selagi wujud parti itu selagi itu Malaysia tidak akan aman,” dakwanya.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai bantahan Timbalan Setiausaha Agung DAP, Nga Kor Ming terhadap pelaksanakan zon pengasingan tempat duduk bagi lelaki, wanita dan keluarga di pawagam oleh kerajaan negeri Terengganu.

Terdahulu, Kor Ming menggesa Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan, Datuk Seri Nancy Shukri meminta kerajaan Terengganu yang dipimpin PAS membatalkan arahan pengasingan jantina di pawagam.

Katanya, kerajaan Persekutuan tidak wajar berdiam diri berkenaan perkara itu yang mungkin memberi kesan terhadap kemajmukan budaya di Malaysia.

Ramesh menyifatkan bantahan Kor Ming bukan sesuatu yang menghairankan kerana dakwanya setiap langkah kerajaan untuk kebaikan rakyat tidak akan disokong.

Pada masa sama, beliau menggesa parti politik Melayu berhenti ‘berpuak-puak’ dan bersatu jika mahu melihat bangsa Melayu selamat.

“Saya minta semua bersatu di bawah satu payung demi negara dan bangsa. Sampai bila nak diperlekeh, sampai bila mahu menjadi barua,” katanya.

Read more: https://ismaweb.net/2020/07/09/jahanamlah-dap-kata-bekas-ahli/
Please follow and like us:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here