Video Ayus Sabyan memohon maaf atas apa yang berlaku dimuat naik menerusi Instagram miliknya.

Oleh KHADIJAH IBRAHIM

AKHIRNYA Ayus Sabyan, pemain keyboard kumpulan Sabyan Gambus tampil membuat video memohon kemaafan di atas kekhilafan yang dilakukannya.

Menerusi video yang dimuat naik menerusi Instagram miliknya, ayus.sabyanofficial hari ini, Ayus atau nama sebenarnya Ahmad Fairuz memohon kemaafan kepada isteri dan orang sekeliling.

“Assalammualaikum. Saya ahli Sabyan ingin menyampaikan tentang berita yang sedang beredar saat ini.

“Saya dengan penuh kesedaran dan ketulusan ingin memohon maaf kepada isteri, keluarga dan teman-teman Sayban dan semua yang berasa tidak nyaman dengan kekhilafan yang saya lakukan.

“Mohon doanya semoga saya bisa menjadi lebih baik lagi. Terima kasih. Assalammualaikum,” katanya.

Ayus berharap hubungannya dengan Ririe akan terus berkekalan.

Dua tiga hari kebelakangan ini nama Ayus menjadi bualan netizen dan buruan pihak media di Indonesia selepas seorang pemilik akaun yang mengaku sepupu kepada isterinya, Ririe Fairus mendedahkan tentang cinta terlarang Ayus dengan vokalis utama kumpulan tersebut, Nissa Sabyan.

Malah kisah rumah tangganya juga sudah sampai ke penghujung kerana Ririe telah membuat tuntutan cerai pada 22 Januari lalu dan kes mereka sepatutnya dibicarakan di Pengadilan Agama Jakarta Utara pada 17 Februari lalu.

Disebabkan Ayus, 31, tidak hadir, kes tersebut akan disambung semula pada 2 Mac ini. Ririe atau nama sebenarnya Eri Fitriyah dikatakan tidak lagi tinggal sebumbung dengan Ayus sejak Januari lalu.

Menurut sepupu Ririe, kisah Ayus menjalin cinta dengan Nissa atau Khoirunnisa sudah lama diketahui oleh Ririe. Malah adik Ayus sendiri, Fadhila Nova mengeluarkan kenyataan bahawa abangnya memang ada menjalin cinta dengan Nissa Sabyan.

“Dengan berat hati saya mengatakan bahwa memang benar abang saya berselingkuh dengan Nissa Sabyan. Kami tidak tahu ya mereka berhubungannya sejak kapan, tapi ketahuannya itu sudah hampir dua tahun yang lalu,” kata Nova.

Sebelum ini Ayus Sabyan lebih senang mendiamkan diri apabila kisah cintanya dengan Nissa menjadi bualan ramai.

Selepas kisah keretakan rumah tangganya dengan Ririe diketahui umum, Ayus menerusi Instagramnya dilihat lebih selesa mendiamkan diri sebelum mengeluarkan kenyataan memohon maaf menerusi video hari ini.

“Mungkin sekarang saya dan keluarga sedang diuji, tapi saya yakin kebenaran akan menang pada saatnya,” tulis Ayus di Instagramnya dua hari lalu.

Malah kata Ayus, orang ramai lebih senang menghujat (cerca) pada hal mereka belum tahu apa sebenarnya yang terjadi dan memohon kepada Allah supaya memberinya kesabaran dalam menjalani cubaan ini.

“Sebelum itu, orang lebih senang menghujat padahal mereka belum tau yang sebenarnya terjadi. Ya Allah berilah hamba kesabaran dalam menjalani cobaan ini.

“Mungkin diam saat ini adalah jalan terbaik sambil melihat mana orang yang support saya, cinta saya, dan tulus dengan saya,” luahnya di media sosial.

Namun rata-rata komen yang ditinggalkan di Instagram milik Ayus kebanyakannya tidak berpihak kepadanya. Sebaliknya, netizen mengecam Ayus kerana tidak menjadi suami yang setia kepada isteri dan dua orang anak.

Walaupun semalam (20 Februari) Ayus memuat naik fotonya bersama Ririe dengan kata-kata isterinya itu adalah temannya di kala susah dan senang.

Rata-rata komen yang ditinggalkan di Instagram beranggapan Nissa Sabyan tidak lagi polos seperti di awal kemunculannya.

“Kamu selalu membuatku tertawa, menyeka air mataku, memelukku erat, dan membuatku tetap kuat tidak peduli apa pun keadaannya.

“Kamu adalah janji bahwa aku akan punya teman selamanya. Dan kini Aku masih berharap bahwa tangan kita takkan pernah saling melepaskan satu sama lain,” tulisnya seolah-olah menggambarkan bahawa ikatan pernikahan mereka akan berterusan.

Sehingga kini orang ketiga yang dikaitkan dalam kisah rumah tangga Ayus dan Ririe, Nissa, 22, masih belum mengeluarkan sebarang kenyataan.

-BebasNews

Please follow and like us:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here